Belépés
Almás-habos csemege
... dkg vaj

A tetejére
2 dl tejszín
2 evőkanál porcukor
3 evőkanál málnadzsem



ELKÉSZÍTÉS

A csokoládét lereszeljük. A vajat felolvasztjuk, majd a zsemlemorzsával és a cukorral kevergetve 5 percig főzzük, míg aranyszínű lesz, a zsemlemorzsa pedig ropogós. A tűzről levéve hozzáadjuk a csokoládét, és kihűtjük. Kivajazott porcelán...
Ananászos sütemény
...

20 dkg vaj
4 tojás
30 dkg cukor
20 dkg liszt
ananászkonzerv
2 evőkanál rum
a sütéshez kevés vaj



ELKÉSZÍTÉS

Kislángon felolvasztjuk a vajat, majd hűlni hagyjuk. A tojásokból és 20 dkg cukorból elektromos habverővel habot keverünk, majd hozzáadjuk a lisztet és a vajat. Addig keverjük, amíg sima tésztát kapun...
Csokitorta 2.
... 20 percre félretesszük, majd forró sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. Amíg kihűl, felforraljuk a tejszínt, levesszük a tűzről, beletördeljük a csokolá...
Currys csirkemell
... vöröshagyma, 4,5 dl csirkealaplé, 1, 5 dl natúr joghurt, 1 mokkáskanál só, frissen őrölt feketebors.

Elkészítése:

A csirke bőrét leszedjük és csíkokra vágjuk. Felolvasztjuk a vajat vagy a margarint egy nagy hőálló edényben, és mérsékelt tűzön 5 perc alatt enyhén megpirítjuk a húst. Miután kiszedtük sózzuk és borsozzuk. A paradicsomot meghámozzuk, kimagozzuk é...
Gesztenyés tekercs
... megemeljük, és feltekerjük a sütés nélkül készült gesztenyés süteményt. A megmaradt alapanyagból hasonló módon készítjük el a másik tekercset i...
Húsvéti torta
... narancshéjat. 28 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk, kilisztezünk, majd beleöntjük a tésztát, és meleg sütőben megsütjük.

2.
A krémhez a csokoládét és a vajat vízfürdőben felolvasztjuk, simára keverjük, és langyosra hűtjük. A tojásfehérjét csipetnyi sóval habosra keverjük. Keverőtálban a tojássárgáját, a cukrot, a csokis vajat összekeverjük, végül óvatosan bele...
Amerikai palacsinta forró gyüm
... beleforgatjuk.
3. Serpenyőben kevés vajat melegítünk, és a szokásosnál vastagabb (kb. 1 cm vastag) palacsintákat sütünk. Tányérra borítjuk, elvágjuk és melegen tartjuk.
4. A ...
Sajttorta
... vaníliáscukrot habosra keverjük. A túrót, a krémsajtot, a citrom levét és héját összekeverjük, majd hozzáadjuk a zselatint, és két órára a hűtőbe tesszük. A barna cukrot egy serpenyőben felolvasztjuk, majd a sűrített tejet és a tejszínt hozzáadva felmelegítjük. Végül 7,5 dkg vajat belekeverünk, és 10-15 percig kevergetve főzzük. Rövid ideig hűlni hagyjuk, majd a torta tetejére ken...
Sacher-torta
... sütjük, majd 160 fokon kb. 40 percig. Ha kihűlt a torta, két lapra vágjuk. Az alsót me...
Baklava
... a héját. Ha sikerült fehér, héj nélküli belet kapnunk, ez nem szükséges. Ledaráljuk a mandulabelet és a dióbelet, majd egy tálban összekeverjük egy csésze cukorral és a fahéjjal. Felolvasztjuk a margarint/vajat. Leterítünk egy 22-32 cm-s tepsibe 5-7 lapot, mindegyiket egyenként megvajazva, és megkenjük vastagon a töltelékkel. Erre még 3 lapot teszünk, melynek mindegyikét újfent me...
Őszibarack diós-csokoládégolyó
... tűzről, majd hozzáadjuk a finomra tört/reszelt babapiskótákat, 8 dkg darált diót, végül a rumot, és alaposan összedolgozzuk. A tortabevonó étcsokoládét apróra vágjuk, meleg vízfürdőben felolvasztjuk, belekeverjük a tejszínes-diós keveréket, és fél órára betesszük mélyhűtőbe (vagy 3 órára hűtőbe).
2. Az őszibarackokat kiemeljük a léből, üregükkel lefelé szűrőtálba tesszük, ala...
Csokitrüffel
... (csokitrüffel)

Hozzávalók:
12,5 dkg csokoládé
10 dkg vaj
1 tojássárgája
1 evőkanálnyi cukor
porrá tört keserűcsokoládé

A csokoládét vízfürdőben felolvasztjuk, belekeverjük a cukrot és a vajat. Ha a massza kihűlt, hozzáadjuk a tojássárgát is, majd mintegy 5 órát pihentetjük. Végül kis golyókat formálunk belőle, és azokat porrá tört kes...
Boros alma
... akkora edénybe öntjük, hogy a négy alma elférjen benne, és fedő alatt kb. 10 percig főzzük - vigyázva, hogy az alma ne essen szét. A csokoládét feldaraboljuk, egy kis edényben felolvasztjuk a vajat, és a mandulaforgácsot aranybarnára pirítjuk. Az almát kivesszük a léből, tányérokra tesszük, s még forrón megtöltjük a csokoládédarabokkal. A visszamaradt lét a felére főzzük, me...
Nincs Cím
... liszt
1 teáskanál sütőpor
Tetejére:
tejszínhab
őrölt fahéj Elkészítés:
A muffinsütő mélyedéseibe muffinpapírt teszünk.
A darabokra tört étcsokit gőz fölött felolvasztjuk, majd amikor kihűlt robotgéppel összekeverjük a gesztenyemasszával, a puha vajjal, a rummal, a lekvárral, a cukorral és a tojások sárgájával.
A tojások fehérjéből csipetnyi sóv...
Kókuszos-mézes kocka
...
A csokoládémázhoz 22 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 4 dkg kakaópor, 4 evőkanál rum, 10-12 evőkanál tej,
A forgatáshoz 15-20 dkg kókuszreszelék

A tésztához a vajat felolvasztjuk, majd a porcukorral, a vaníliás cukorral, a mézet, a tojással meg a citromhéjjal jól összekeverjük. A lisztet a sütőporral eldolgozzuk, majd a tejjel felváltva apránként a cukros masszáho...
Hi
... tortadara
1 csésze apróra vágott mogyoró

Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 190 °C-ra, a muffinformákat előkészítjük: muffinpapírral kibéleljük.
A vajat gőz fölött felolvasztjuk az étcsokival. Ezalatt habosra keverjük a cukrot a tojásokkal, a kefírrel és a vaníliával. A lisztet, a sót és a szódabikarbónát összekeverjük. A tojásos keverékhez óvatosan hozzá...
Muffin mánia !!!!!
... bors
½ teáskanál őrölt kakukkfű
½ teáskanál szárított petrezselyem
½ teáskanál só (ha kell)
1 evőkanál vaj

Elkészítés:
A vajat felolvasztjuk egy serpenyőben, majd hozzáadjuk a gombát és a hagymát. Addig sütjük, amíg a hagyma üveges nem lesz. Hozzáadjuk a diót és a fűszereket, jól elkeverjük, és alacsony lángon még egy percig főzz...
Karácsonyi édességek
... megforgatjuk a mandulában és a sütőpapírra helyezve előmelegített sütőben
10-15 percig sütjük. A süteményt levesszük a sütőlemezről, és hűlni hagyjuk.
A kétféle bevonócsokoládét felolvasztjuk. A rudacskák egyik felét a világos, a másik felét a sötét mázba mártjuk.

Baseli csemege

Hozzávalók kb. 60 darab süti elkészítéséhez: 25 dkg méz, 10 dkg reszelt...
Rumos diótorta csokiszósszal
... befedjük vele a krémet, fóliával letakarva legalább 3 óráig a hűtőszekrényben pihentetjük; ezután kiszedjük a formából, és jól megszórjuk kakaóporral.
5. A díszítéshez a vajat felolvasztjuk, és a mézet felhabosítjuk benne; a dióbelet belemártjuk, majd egyesével kiszedjük, és beolajozott tányérra tesszük. A tortabevonóból a tejszín felét és a rumot hozzákeverve kis lángon csok...
Szerelmes vacsora
...
1 evőkanál liszt
10 dkg vaj
olívaolaj

Egy nagy lábasban vizet forralunk, melyet sóval és pár csepp olívaolajjal ízesítünk. Egy nyeles, mély serpenyőben felolvasztjuk a vajat, majd beletesszük a koktélrákot, pár percig kevergetjük, hozzáadunk egy evőkanál lisztet, picit együtt pirítjuk kevergetve, majd beletesszük a tejszínt, gyorsan habverővel összeke...
1 2 3 .............41 42 .......62 63 ......82 83 84 
Címkék: Nincs Cím, csokoládét lereszeljük, vajat felolvasztjuk, cukorral kevergetve, zsemlemorzsa pedig, tűzről levéve, sütéshez kevés, csirke bőrét, vajat vagy, nagy hőálló, paradicsomot meghámozzuk, sütés nélkül, megmaradt alapanyagból, másik tekercset, vajat vízfürdőben, tojásfehérjét csipetnyi, csokis vajat, szokásosnál vastagabb, citrom levét, hűtőbe tesszük, barna cukrot, serpenyőben felolvasztjuk, sűrített tejet, tejszínt hozzáadva, torta tetejére, tálban összekeverjük, csésze cukorral, 22-32 cm-s, finomra tört, tortabevonó étcsokoládét, tejszínes-diós keveréket, őszibarackokat kiemeljük, csokoládét vízfürdőben, massza kihűlt, négy alma, csokoládét feldaraboljuk, mandulaforgácsot aranybarnára, almát kivesszük, felére főzzük, muffinsütő mélyedéseibe, darabokra tört, puha vajjal, tojások sárgájával, tojások fehérjéből, forgatáshoz 15-20, vaníliás cukorral, sütőporral eldolgozzuk, tejjel felváltva, cukros masszáho, sütőt előmelegítjük, muffinformákat előkészítjük, szódabikarbónát összekeverjük,
© 2013 TVN.HU Kft.