|
|
|
... dkg vaj
A tetejére
2 dl tejszín
2 evőkanál porcukor
3 evőkanál málnadzsem
ELKÉSZÍTÉS
A csokoládét lereszeljük. A vajat felolvasztjuk, majd a zsemlemorzsával és a cukorral kevergetve 5 percig főzzük, míg aranyszínű lesz, a zsemlemorzsa pedig ropogós. A tűzről levéve hozzáadjuk a csokoládét, és kihűtjük. Kivajazott porcelán... |
|
|
|
|
|
|
|
...
20 dkg vaj
4 tojás
30 dkg cukor
20 dkg liszt
ananászkonzerv
2 evőkanál rum
a sütéshez kevés vaj
ELKÉSZÍTÉS
Kislángon felolvasztjuk a vajat, majd hűlni hagyjuk. A tojásokból és 20 dkg cukorból elektromos habverővel habot keverünk, majd hozzáadjuk a lisztet és a vajat. Addig keverjük, amíg sima tésztát kapun... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... 20 percre félretesszük, majd forró sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. Amíg kihűl, felforraljuk a tejszínt, levesszük a tűzről, beletördeljük a csokolá... |
|
|
|
|
|
|
|
... vöröshagyma, 4,5 dl csirkealaplé, 1, 5 dl natúr joghurt, 1 mokkáskanál só, frissen őrölt feketebors.
Elkészítése:
A csirke bőrét leszedjük és csíkokra vágjuk. Felolvasztjuk a vajat vagy a margarint egy nagy hőálló edényben, és mérsékelt tűzön 5 perc alatt enyhén megpirítjuk a húst. Miután kiszedtük sózzuk és borsozzuk. A paradicsomot meghámozzuk, kimagozzuk é... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... megemeljük, és feltekerjük a sütés nélkül készült gesztenyés süteményt. A megmaradt alapanyagból hasonló módon készítjük el a másik tekercset i... |
|
|
|
|
|
|
|
... narancshéjat. 28 cm átmérőjű tortaformát kivajazunk, kilisztezünk, majd beleöntjük a tésztát, és meleg sütőben megsütjük.
2.
A krémhez a csokoládét és a vajat vízfürdőben felolvasztjuk, simára keverjük, és langyosra hűtjük. A tojásfehérjét csipetnyi sóval habosra keverjük. Keverőtálban a tojássárgáját, a cukrot, a csokis vajat összekeverjük, végül óvatosan bele... |
|
|
|
|
|
|
|
... beleforgatjuk.
3. Serpenyőben kevés vajat melegítünk, és a szokásosnál vastagabb (kb. 1 cm vastag) palacsintákat sütünk. Tányérra borítjuk, elvágjuk és melegen tartjuk.
4. A ... |
|
|
|
|
|
|
|
... vaníliáscukrot habosra keverjük. A túrót, a krémsajtot, a citrom levét és héját összekeverjük, majd hozzáadjuk a zselatint, és két órára a hűtőbe tesszük. A barna cukrot egy serpenyőben felolvasztjuk, majd a sűrített tejet és a tejszínt hozzáadva felmelegítjük. Végül 7,5 dkg vajat belekeverünk, és 10-15 percig kevergetve főzzük. Rövid ideig hűlni hagyjuk, majd a torta tetejére ken... |
|
|
|
|
|
|
|
... sütjük, majd 160 fokon kb. 40 percig. Ha kihűlt a torta, két lapra vágjuk. Az alsót me... |
|
|
|
|
|
|
|
... a héját. Ha sikerült fehér, héj nélküli belet kapnunk, ez nem szükséges. Ledaráljuk a mandulabelet és a dióbelet, majd egy tálban összekeverjük egy csésze cukorral és a fahéjjal. Felolvasztjuk a margarint/vajat. Leterítünk egy 22-32 cm-s tepsibe 5-7 lapot, mindegyiket egyenként megvajazva, és megkenjük vastagon a töltelékkel. Erre még 3 lapot teszünk, melynek mindegyikét újfent me... |
|
|
|
|
|
|
|
... tűzről, majd hozzáadjuk a finomra tört/reszelt babapiskótákat, 8 dkg darált diót, végül a rumot, és alaposan összedolgozzuk. A tortabevonó étcsokoládét apróra vágjuk, meleg vízfürdőben felolvasztjuk, belekeverjük a tejszínes-diós keveréket, és fél órára betesszük mélyhűtőbe (vagy 3 órára hűtőbe).
2. Az őszibarackokat kiemeljük a léből, üregükkel lefelé szűrőtálba tesszük, ala... |
|
|
|
|
|
|
|
... (csokitrüffel)
Hozzávalók:
12,5 dkg csokoládé
10 dkg vaj
1 tojássárgája
1 evőkanálnyi cukor
porrá tört keserűcsokoládé
A csokoládét vízfürdőben felolvasztjuk, belekeverjük a cukrot és a vajat. Ha a massza kihűlt, hozzáadjuk a tojássárgát is, majd mintegy 5 órát pihentetjük. Végül kis golyókat formálunk belőle, és azokat porrá tört kes... |
|
|
|
|
|
|
|
... akkora edénybe öntjük, hogy a négy alma elférjen benne, és fedő alatt kb. 10 percig főzzük - vigyázva, hogy az alma ne essen szét. A csokoládét feldaraboljuk, egy kis edényben felolvasztjuk a vajat, és a mandulaforgácsot aranybarnára pirítjuk. Az almát kivesszük a léből, tányérokra tesszük, s még forrón megtöltjük a csokoládédarabokkal. A visszamaradt lét a felére főzzük, me... |
|
|
|
|
|
|
|
... liszt
1 teáskanál sütőpor
Tetejére:
tejszínhab
őrölt fahéj Elkészítés:
A muffinsütő mélyedéseibe muffinpapírt teszünk.
A darabokra tört étcsokit gőz fölött felolvasztjuk, majd amikor kihűlt robotgéppel összekeverjük a gesztenyemasszával, a puha vajjal, a rummal, a lekvárral, a cukorral és a tojások sárgájával.
A tojások fehérjéből csipetnyi sóv... |
|
|
|
|
|
|
|
...
A csokoládémázhoz 22 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 4 dkg kakaópor, 4 evőkanál rum, 10-12 evőkanál tej,
A forgatáshoz 15-20 dkg kókuszreszelék
A tésztához a vajat felolvasztjuk, majd a porcukorral, a vaníliás cukorral, a mézet, a tojással meg a citromhéjjal jól összekeverjük. A lisztet a sütőporral eldolgozzuk, majd a tejjel felváltva apránként a cukros masszáho... |
|
|
|
|
|
|
|
... tortadara
1 csésze apróra vágott mogyoró
Elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 190 °C-ra, a muffinformákat előkészítjük: muffinpapírral kibéleljük.
A vajat gőz fölött felolvasztjuk az étcsokival. Ezalatt habosra keverjük a cukrot a tojásokkal, a kefírrel és a vaníliával. A lisztet, a sót és a szódabikarbónát összekeverjük. A tojásos keverékhez óvatosan hozzá... |
|
|
|
|
|
|
|
... bors
½ teáskanál őrölt kakukkfű
½ teáskanál szárított petrezselyem
½ teáskanál só (ha kell)
1 evőkanál vaj
Elkészítés:
A vajat felolvasztjuk egy serpenyőben, majd hozzáadjuk a gombát és a hagymát. Addig sütjük, amíg a hagyma üveges nem lesz. Hozzáadjuk a diót és a fűszereket, jól elkeverjük, és alacsony lángon még egy percig főzz... |
|
|
|
|
|
|
|
... megforgatjuk a mandulában és a sütőpapírra helyezve előmelegített sütőben
10-15 percig sütjük. A süteményt levesszük a sütőlemezről, és hűlni hagyjuk.
A kétféle bevonócsokoládét felolvasztjuk. A rudacskák egyik felét a világos, a másik felét a sötét mázba mártjuk.
Baseli csemege
Hozzávalók kb. 60 darab süti elkészítéséhez: 25 dkg méz, 10 dkg reszelt... |
|
|
|
|
|
|
|
... befedjük vele a krémet, fóliával letakarva legalább 3 óráig a hűtőszekrényben pihentetjük; ezután kiszedjük a formából, és jól megszórjuk kakaóporral.
5. A díszítéshez a vajat felolvasztjuk, és a mézet felhabosítjuk benne; a dióbelet belemártjuk, majd egyesével kiszedjük, és beolajozott tányérra tesszük. A tortabevonóból a tejszín felét és a rumot hozzákeverve kis lángon csok... |
|
|
|
|
|
|
|
...
1 evőkanál liszt
10 dkg vaj
olívaolaj
Egy nagy lábasban vizet forralunk, melyet sóval és pár csepp olívaolajjal ízesítünk. Egy nyeles, mély serpenyőben felolvasztjuk a vajat, majd beletesszük a koktélrákot, pár percig kevergetjük, hozzáadunk egy evőkanál lisztet, picit együtt pirítjuk kevergetve, majd beletesszük a tejszínt, gyorsan habverővel összeke... |
|
|
|
|
|